Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

7 ötlet ajándék csomagolásához

Lépjünk túl a hagyományos csomagolópapírokon. Az idén szeretném, ha az ajándékaim sokkal személyesebb módon lennének csomagolva. Minden évben elhatározom, hogy szebben fogom tálalni a dolgot. Szerintem sokkal izgalmasabb, ha nem lepleződik le azonnal mi van a fal alatt, hanem lehet találgatni egy kicsit. Mondjon bárki bármit, de ez a korral sem megy ki a divatból. Valljuk be nincs izgalmasabb egy megfelelően leplezett és jól kigondolt ajándéknak, ami nagyon frappánsan van elrejtve a szemünk elől. Úgyhogy idén korán elkezdem a díszítést.

Mit tehetsz?

Van cipősdoboz otthon ami nem kell? Fesd le. Használhatsz táblafestéket. Így a dobozod feliratozhatod. Leendő tulajdonosa így egy tároló dobozzal is gazdagodik, nem csak a tartalmával.

20161205_143314

Ha sima festéket használsz, mintázhatod. Mondhatod, hogy nincs kézügyességem. Tényleg fontos, hogy tökéletes vonalat tudj húzni? Ne keress kifogásokat. 🙂 Használhatsz nyomdaként bármit. A neten tobzódó DIY mozgalom remek ötleteket szült már. Én például a kínai kel alját használtam. Ettől olyan mintha nagy rózsákat festettem volna, pedig csak egy nem túlzottan népszerű zöldség minden részét felhasználtam valahogy 😉

page

Ragaszthatsz rá emlékeket. Fotókat, idézeteket montázs szerűen. Főleg ha tartalma is hasonló jellegű. Scrapbook technikával bármit összeollózhatsz. A lényeg a mondanivaló. Igaz, hogy ennek valójában költségesebbek a hozzávalói.

diygiftwrap1

Teljes egészében bevonhatod csomagolópapírral. Így csupán annyi a funkciója, hogy nem tudni mi van benne, és minden papír a kukába kerül, aminek az elkerülése nem csak a környezet miatt jó, hanem több nyűg neked is. Elrugaszkodhatsz a hagyományos csomagolópapírtól. Festhetsz te is, de használhatsz krepp papírt például arany színben, ami egy házilag készített hópehellyel kiegészítve szintén dekoratívan mutathat.

Magdalena Godawa

Készítsd el te magad a dobozt. Nagyon tetszenek a bedobott reklámújságból való papírfonás. Remek módja az újrahasznosításnak, ha van türelmed. Erre kismillió példa van a neten, biztosan hallottál róla. Bevallom ide időigényesnek, és feleslegesnek találom, ha nem ez maga az ajándék. Valószínűleg a tulaj nagyon fog örülni, nekem addigra meg kihullott a fél hajam. 🙂 De ez téged ne tartson vissza! Hajrá! 🙂

A kép innen származik.

pyramid-gift-box-earrings

Egyedi dobozt készíthetsz kartonpapírból. Egészen apró ajándékok esetén javaslom, aminek nem áll jól a sima csomagolópapír. Természetesen festheted is, így még különlegesebb lesz az ajándékod!

Elkészítése itt3Amikor a csomagolás és az ajándék elválaszthatatlanok egymástól! Akkor jönnek a legjobb ötletek! például ez itt. Egyébként ez egy esküvői meghívó! Szerintem fantasztikus! Én is szeretnék ilyet készíteni! Hát ti? 🙂

Részletek az elkészítéshez: http://voyagesofthecreativevariety.blogspot.hu/