Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Kutyás persely kezdő pénzgyűjtőknek házilag (diy/craft)

Mostanra a kisfiam 3 éves lett, és bizony összegyűltek a játékok, már nem csak max 1-2 csörgője van. Az idén előfordult, hogy egy-két rokon, inkább pénzt adott, sem mint ajándékot, ha ünneplésre került a sor. Ami nem nagy dolog egy kisfiúnak, mert még nem érti teljesen. Bár a boltban nagyon is jól tudja mire használom a pénzt 🙂  De szerintem eljött az idő, hogy tudatosan bevezessük a pénzgyűjtés – gazdálkodás fogalmát. Emlékszem, én mindig elosztottam az összegyűlt pénzem 3 felé, hogy a testvéreimnek is vehessek valamit. Remélem ettől a kutyusos perselytől az én gyerkőcöm is elgondolkodik a pénz hasznán, nem csak a bolt érdekességei lebegnek majd a szeme előtt.

20161202_104005

Hozzávalók: 

1 zárható tetejű fémdoboz

melegragasztó (vagy bármi más erős ragasztóféle)

tetszés szerint több színű dekorgumi (lányoknak lehet rózsaszín kutyust csinálni masnival)

olló

ceruza

sniccer/szike (opcionális)

Elkészítés folyamata: 

  1. Először is, töltsd le és nyomtasd ki a poszt alján elérhető sablont. Elképzelhető, hogy nem pont ilyen méretű zárható fémdobozod van (az enyém a lidl-ből származik). Ilyet lehet venni gyerekteás verzióban a rossmann-ban, vagy az ennél sokkal hosszabb chipes doboz is jó, csak arra nem való ez a minta, arra inkább simán szép csomagolópapírt ragasztanék. Az igaz, hogy abba sokkal több pénzt lehet gyűjteni, de tovább is tart. 🙂
  2. Vágd ki a képen látható elemeket.
  3. Az alapszínként választott dekorlapot tekerd körbe a doboz körül úgy, hogy meg tudd mérni mennyit kell levágni. Ha kész, akkor mérd le az oldalát és a magassága szerint sniccerrel/szikével vágd az alját szép egyenesre.
  4. Vágd ki a színes lapokból a kivágott elemeket. A nagyobb karika lesz a szeme fehérje, amiből kettő kell, a kisebb a szembogara, ebből is szintén kettő kell.  Opcionális: lehet tenni egy apró fehér darabot a szembogárba, ettől “élőbbnek” tűnik majd illetve szemöldököt is. Én tettem rá sima szalagból nyakörvet, de ez sem szükséges.
  5. A következőhöz nem készítettem sablont, mivel nem tudom milyen méretű dobozt fogsz használni! A tetejét használd sablonként, rajzold körbe (inkább karcolás) és vágd ki. Mielőtt felragasztasz mindent, sniccerrel egy karcolható felületen (amit nem sajnálsz) vágj egy persely nyílást a leendő zsákmánynak, ezt ismételd meg a dekorgumin.
  6. Most jön a melegragasztó/vagy ami otthon van (papírragasztó nem lesz jó). Ragaszd fel az elemeket a letölthető sablonon szereplő kép szerint.
  7. Ceruzával pöttyözz a dekorgumiba (inkább csak mélyedéseket csinál), ami a “szőrt” jelképezi. Rajzold meg a nyelv közepét.
  8. Mutasd meg leendő boldog tulajdonosának. De tarthatsz benne elemet, radírokat, (post-it?)jegyzetlapokat, apró nem túl látványos kacatokat, esetleg dugi nasit a munkahelyeden.

 

kutyás-persely.pdf (116 letöltés)