Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Éves tervezők

Ismerős az a szituáció, amikor szükséged lenne egy darab papírra? Amikor sürgősen le kellene írnod egy nagyon fontos információt, legyen az egy telefonszám vagy egy időpont, egy helyszín, egy név. Annó a matek tanárom mindig azt mondta, “Ha nincs eszed, legyen noteszed”. Hülyeségnek gondoltam! Azóta viszont megtanultam, hogy a legapróbb dolgot is érdemes felírni, mert annyi impulzus ér egy nap, hogy akarva-akaratlanul is elfelejtődnek az események.

Egy naptár szinte mindig veled van. (Ha nincs, akkor legyen!) Ott tudod feljegyezni azokat az információkat, melyek könnyebbé tehetik a mindennapjaidat. Nem kell törnöd a fejed, hogy hova kell menni a gyógyszertár után, milyen ajándékot találtál ki a múlt hónapban az unokaöcsédnek, mit főzzél este stb.

A Tea Time Zone éves tervezője hosszú évek munkája. Minden évben hozzá adódott téve egy kis plusz, vagy kevesebb lett néhány felesleges oldalt A legfontosabbak, melyek egy naptárnak az alapkövei, mint a hónapokra, hetekre lebontott tervezők itt is megjelennek aranyos ábrákkal, melyekről még a későbbiekben lesz szó.

De hogyan is épül fel az éves tervező?

 • Tervek és álmok, amiket meg szeretnék valósítani
 • Tervek 2019
 • Ezeket szeretném elolvasni
 • Születésnapok (hónapokra leosztva)
 • Névnapok (hónapokra leosztva)
 • Havi tervezők + hely a Fontos dolgoknak
 • Heti tervezők + Jegyzet + Menü + Feladatok (to-do list)
 • Jegyzetek

Miben segítenek ezek neked?

Tervek és álmok, amiket meg szeretnék valósítani

Tűzz ki egy célt magadnak, melyet még a következő napon, héten, hónapban teljesíteni akarsz. Miután meg van a célod, adj neki egy határidőt, hogy meddig kell befejezned. Ha ezekkel meg vagy, akkor már csak bontsd szét részekre, hogy könnyebben tudd megcsinálni.

Tervek 2019

Egy hónapokra lebontott tervező, ami arra szolgál, hogy jobban átlásd az évedet. Tervezd meg, hogy melyik hónapban akarsz elutazni külföldre, mikor akarsz elkezdeni egy tanfolyamot, mikor lesznek a vizsgáid, mikor kezdődik a gyereknek az iskola.

Ezeket szeretném elolvasni

Már van egy egész listád arról, hogy mit szeretnél elolvasni az évben? Írd le, hogy melyek ezek a könyvek, legyenek ezek önfejlesztő könyvek, szakmai könyvek, vagy esetleg a szakdolgozatodhoz szükséges szakirodalmak. Hidd el nagyszerű érzés, amikor kipipálod, hogy már meg van.

Születésnapok + Névnapok

Külön-külön tudod beírni azoknak a személyeknek a születésnapját és névnapját, akik fontosak a számodra, vagy egyszerűen csak tudod, hogy “muszáj” felköszöntened őket. Ne felejtsd el senki napját! A családtagok napját pedig ki tudod emelni szövegkiemelővel, filctollal.

Havi tervező + Fontos

Írd ide a fontosabb eseményeket, utazásokat, találkozókat, így egészében fogod látni a hónapodat, és tudod, hogy melyik az a nap, hétvége, amikor még szabad vagy és oda tudsz még tervezni. Van egy plusz hely (Fontos), ahova azokat az információkat tudod írni, melyeket nem tudsz egy dátum alá beírni, de mégis fontos, hogy abban a hónapban el legyen rendezve.

Heti tervezők + Jegyzet + Menü + Feladatok (to-do list)

Itt már sokkal részletesebben tudod a programjaidat bedátumozni. Minden napra elég hely lett hagyva ahhoz, hogy beoszthasd a reggeled, délutánod, estéd. Megtervezheted, hogy milyen menüket szeretnél főzni a héten, ha pedig egy receptes tervezőre is szükséged lenne hozzá, azt is megtalálod a weboldalon.:) De egyszerűen tudod a feladataidat is összegezni egy to-do list formájában, ahol nagy örömmel pipálhatod is ki, amikor végeztél vele.

Jegyzet

Ha pedig nem lenne már így is elég felületed, ahova írhatsz, akkor még kapsz néhány oldal jegyzetlapot. Töltsd ki saját belátásod szerint! Ne gondold túl, egyszerűen csak használd.

Mitől különleges?

Ha egy tervezőt mindennap tudsz használni, és a segítségedre van akkor az már önmagában különegesnek számít. Azonban egy tudatos határidőnaplót használó már figyel az apró részletekre is. A Tea Time Zone planner különlegességei közé tartozik, hogy

 • minden napnak ugyanolyan jelentőséget tulajdonít, tehát ugyanakkora területet tudsz megtölteni hétfőn, mint vasárnap. Hiszen nem csak hétköznap vannak teendőid, hanem hétvégén is.
 • a dekorációs grafikák pasztell technikával készültek. Mind kézzel készültek egy A/3-as lapon, majd be lett szkennelve és digitálisan lett javítva a színeken, hogy visszaadják a valóságot.
 • a hónapok évszakok szerint külön-külön színnel vannak jelölve, melyek hűen tükrözik az évszakokra jellemző tónusokat.

Használati utasítás

Egy tervező mindig nagyon hivatalosan hangzik, amit mindig be kell tartani, és ha leírtad, akkor teljesülnie kell, mert van benned egy kudarc érzés – “Nem sikerült”. Emiatt inkább abba hagyod, vagy legrosszabb esetben bele sem kezdesz. FONTOS! Ezeket a balgaságokat sztornózd a tudatodból. Mi van akkor, ha valamit nem teljesült megcsinálni? Nem értél el a virágárushoz? Elmész holnap. Nem sikerült kitölteni a hétfői napot? Összeomlott a világ? Ne aggódj, ha 1-1 napot nem sikerül teljesen megtölteni. Teljesen ki is merülnél, ha minden percedben lenne valami elintéznivalód. Hagyd, hogy minden a maga medrében folyjon.

Egy tervező attól szép, ha használod. Nem kell minden üres helyet felhasználnod. Arra való, hogy legyen mitől elrugaszkodnod, hiszen nem egy füzet fogja az életedet irányítani. Tanuld meg rendszeresen, rutinból használni, így sokkal könnyebb lesz tervezni. Használd úgy, mint egy barátot, aki segít észben tartani a dolgokat.,

És hogyan tud a legegyszerűbben a rutinoddá válni? Ha kijelölsz egy napot, amikor minden fontosat beleírsz. Ha mindig előveszed, amikor valamit egy dátumhoz kell kötnöd. Ha minden reggel kinyitod és átfutod az aznapi teendőid. Ha minden este végigtekintesz rajta, hogy mi az, amit át kell programozni, és keresel neki egy olyan időpontot, ami megfelelő lesz.