Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Hogyan használd fel a matricákat?

Új matricák érkeztek a Tea time zone berkeibe! Igen, ezért íródik ez a bejegyzés, nincs mit kertelni. Valójában néhány tippet szeretnék megosztani veletek, hogyha megtetszenek a matricák, hogyan hasznosítsátok. Amikor én általános iskolás voltam, akkor volt egy olyan hóbortunk, amikor gyűjtöttük a matricákat. Volt kis matricagyűjtő albumunk, ahova könnyedén beragaszthattuk a szebbnél szebb figurákat, vagy éppen ki is szedhettük, ha elcseréltük egy másikra. Akkor még nem volt több funkciója, mint hogy szép.

Ma már rengeteg módon lehet felhasználni őket és dekorálni velük.

1.       Ajándékötlet

Egyrészt jópofa ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A kicsik kidíszíthetik füzetüket, tankönyvüket, de akár hasznosan is felhasználhatják azokat. Például mindig, amikor megtanulnak egy leckét, akkor kapnak egy matricát, amit olyan helyre ragaszhatnak, ahol mindig látják, és emlékeztetik őket, hogy valamit nagyon jól csináltak.

A nagyoknak pedig egyszerűen lehet akár az önkifejezés eszköze. Mindenkinek van/volt olyan füzete, ahova apró titkokat, gondolatokat firkant le. Az idősebb korosztály könnyen személyesebbé teheti ezeket a füzeteket. De mégha csak egy receptes füzetről is van szó, akkor is érdekesebbé, vagy interaktívabbá teheti azt.

2.       Mesélés

Van egy olyan falad, amivel nem tudsz mit tenni? Készíts belőle egy matricaoázist! Ha van gyermeked, akkor a falra ragassz fel matricákat, majd mesélj neki a szereplőkből egy mesét. Később már ő maga is tud majd mesét kitalálni, ami fejleszti a beszédkészségét és a fantáziáját.

3.       Dekoráció 1.0

Most kanyarodjunk el egy kicsit a gyerekektől! Felnőttként nekem sokszor kell valami, ami feldobja a hangulatomat. Ha a naptáramba bele tudok illeszteni valami aranyos dolgot, legyen az matrica, vagy egy rajz, akkor már jobb kedvre derít, amikor belenézek. Nem feltétlenül kell nagy dolgokra gondolni, sokszor elég, ha egy borús napon megmosolyogtat.

4.       Dekoráció 2.0

Dekoráld ki a kedvenc eszközeidet, vagy faladat. Ragassz a laptopodra, a hűtődre, a konyhai robotgépedre. Engedd el a fantáziád! Hidd el, ha előre megtervezed, hogy mit hova fogsz ragasztani, akkor nem fog kiríni a lakásodból.

5.       Mert tetszik!

Végül pedig használd azért, mert megtetszett, mert emlékeztet valakire, mert már régóta kerestél valami hasonlót, vagy mert te is szeretnél matricákat készíteni, és inspirációként tekintesz rá. A felhasználáshoz sokszor csak egy kis fantázia kell!

Julcsi matricáit megnézheted a Tea time zone Facebook oldalán (https://www.facebook.com/pg/teatimezonedesign/photos/?tab=album&album_id=2022325561398345). Ha pedig szeretnél matricákat vásárolni, akkor írj egy üzenet a julcsi.teatimezone@gmail.com email címre, vagy pedig Facebook-on.

Ötleteket még a pinterest albumunkban találsz. Katt ide 🙂