Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Minden perc számít! – Nyomtatható tervező nehéz napokra

A gyerek alszik épp. Nemrég lett 3 éves. Sajnos éppen betegen van itthon, így kimarad az oviból. Ilyen napokon káosz van, a hangulat az aggódás és a teendők miatti szörnyülködés között lebeg. A gyerek alig ér fel a derekamig, de olyan kupit tud csinálni, hogy rendesen megráz amikor tudatosul bennem, hogy mindezt nekem kell összepakolni. Persze pont az kell aminek nekiállok. De legalább segít ha megkérem rá. Néha.

Viszont a lakás többi részén keletkezett káoszért én vagyok a felelős, bizonyos szempontból. Az asztalom körüli rend a fontossági listám végén van például. A fürdő azonban közös alkotás. Könyörgöm hogy létezhet ennyi mosatlan ruha, ami összesen 3 emberről kerül le? Tuti, hogy titokban a szomszéd is ide csempészi a cuccait. Nem értem honnan van ennyi…

Ehhez hasonló gondolatok miatt született meg bennem az ötlet, hogy másképp osszam be az időmet.

perces tervező

 

Letöltés a cikk végén!

Amikor betegség van, általában mindent félrerakunk. Ez rendben is van, de vannak dolgok amiket nem lehet. Ilyenkor szokott nagyjából rám dőlni a lakás.

Emiatt például anyaként tudom, milyen értékes akár egyetlen csendes óra. Mióta diák is vagyok, azóta azt is tudom, hogy akár 10 perc is felbecsülhetetlen értékű lehet. Amíg a gyerek kicsit eljátszik magában addig, van 5-10 percem egy fontos e-mailhez/telefonhoz/elolvasni egy oldalt a tananyagban/feltenni a vacsorát (amit vagy a gyerekkel az öledben/nyakadon/lábadon/ fejeden fejezel be általában).

Ehhez készítettem egy teljesen más szemléletű rendszerezőt. A teendőket, amiket biztosan meg kell csinálnom aznap. Ha már elöntött a káosz, le kell ülnöm egy percre, hogy átgondoljam mi a fontos!

Semmi másban nem különleges ez a beosztás, csupán a magadnak szabott időt határozod meg. Nem jön rosszul egy stopper óra. Sajnos nekem a telefonomon sincs ilyen funkció, ami elég bosszantó, de már mindegy. Egy konyhai időmérő is megteszi. (Este egy férj is jó, erre a feladatra 🙂

 

perces-tervező.pdf (172 letöltés)