Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

10 Ujjbáb kicsi kezecskékre

Most, hogy már a fiam elég nagy, hogy bábozni tudjunk, ő is értékelni kezdte, az ő méretének megfelelő példányokat. A vártnál nagyobb sikert aratott néhány ezek közül amiket összegyűjtöttünk nektek.

Egy kis türelemmel nagyon kreatív játékot készíthetünk a gyerekeknek, sőt nagyobbacskákat akár be is lehet vonni. Már az elkészítésük is jó szórakozás lehet.

1.Háziállatok

Semmi más nem kell hozzá mint olló meg ragasztó. Tompa hegyű ollóval a nagyobbak már elkezdhetik a sajátjukat kivágni a vonalak mentén. Lehet nekik színes papírból ennivalót is készíteni. Letölthetitek innen!

2.  Szavanna állatai

Ezek egy kicsivel bonyolultabbak, de nagyon érdekesek lehetnek kinyomtatva. Ezeket mi nem próbáltuk, de elmentettem, a hideg téli estéken jó móka lesz. 🙂 Eredeti innen!

3. Jegesmedve

Ehhez még nyomtató sem kell. Viszont két szem, illetve pompon az orrnak igen. Egyénként remekül lehet ezeket is helyettesíteni rajzolt szemekkel és orral. Bár azok a mozgó kis szemek nagyon viccesek a gyerekeknek. Nem drága. Egy csomagban több szem is van, így akár az egész család elkészíthető. Hobbiboltokban esetleg papírboltban kapható. Leírás itt

 

4. Különleges madaras ujjbábok!

A madarakat tényleg megcsináltuk. Igazából nem aprócska ujjakra való, de nagyon szépek, és előnyük, hogy méretre állíthatod mielőtt összeragasztod. Emellett nem utolsó szempont, hogy a gyerekek is megtanulnak néhány egzotikus madár fajtát. Leírás és minta itt!

5. Horgolt bábok

A kedvenceim a következő horgolt állatkák. Bár nekem csinálná meg ezt valaki. Imádnám. Nagyon strapabírónak tűnik. Az oldal amin találtam sajnos csak eladásra készíti, leírás nincs, de az ötlet így is fantasztikus, egyszer talán nekiállok kitalálni hogyan kell csinálni. Elérhetősége itt!

6. Ceruzára is húzható filcbábok

Legegyszerűbb a filcből készült bábokat leutánozni. Nem kell különösebb kézügyesség hozzá, inkább türelem, hogy az aprócska dolgokat is kivágjuk és felvarrjuk rá. Türelmetlenebbeknek ajánlom a ragasztópisztolyt. Bővebben erről itt találtok.

7. Gyümölcsös filc bábok

Végtelenül egyszerűek, és egész kicsiknek is meg lehet csinálni. Ha figyelmesen varrod fel a részeket, nehogy egy baba szájába kerüljön, remekül lehet gyümölcs fajtákat tanítani nekik vele. Az én fiam imádta nézni, amíg kicsi volt, én felakasztottam kis szalaggal a hordozója fogójára. Amikor már okosabban tudott vele játszani, csináltam neki kis békát hasonló stílusban és az ujjára húztam. Nagyon tetszett neki. 🙂 Sajnos azóta elkallódott a költözésnél. Most hogy már óvodás, még inkább előkerülnek a bábok, mivel az oviban is előszeretettel használnak ilyesmit meséléshez.

Képek még itt!

 

8.  Árnyékfigurák

Az árnyékbábok fenn vannak a képzeletbeli “egyszer megcsinálom” listámon. Főleg, hogy a fiam mostanában elkezdett érdeklődni az árnyéka iránt újból. Gyakran kapcsoltatja le a villanyt este, és a folyosóról beszűrődő fénynél figyeli a “szellemet”. 🙂 Erre gondoltam ki, hogy miért ne lehetne árnyékszínházasat játszani profibb eszközökkel.

Még több információ itt!

9. Szörnyek fiús kalandokhoz!

Az ötlet nagyon szuper. Az ujjra húzható víziszörny vagy épp troll ujjaival jobban megy majd a szörnyvadászat!

Több információ és szabásminta ITT! 

10. Erdei állatok

A Handmade Charlotte honlapján található erdei állatokhoz képek alapján is jól érthető leírást találtok. Sőt még kis tartót is készíthettek is hozzá.

 

Jó közös alkotást kívánok mindenkinek!